Friday 15 February 2013

DIY: Kabelka

Nedávno mě napadlo, že bych mohla v sekáči levně sehnat něco koženého nebo koženkového a ušít si z toho kabelku. Bohužel bylo všechno buď "moc drahé" (chtěla jsem investovat max. 50 Kč) nebo v nevyhovující barvě, a celkově tentokrát prostě nebyl výběr. Když jsem přišla domů, vzpomněla jsem si na sako, které už dlouho viselo u nás ve skříni bez povšimnutí, a s radostí jsem se ho ujala. Původně nám (mě, mým sestrám a mamce) ho poslala teta, protože tvrdila, že se v něm necítí, ale že by mohlo sedět některé z nás. Takové "sekáče" u nás v rodině děláme často, protože jsem ze 3 sester, mám 3 sestřenice, moje mamka je taky ze tří sester, a tak si jako správný "babinec" posíláme pořád něco. Z nějakého záhadného důvodu se tohohle nude saka nikdo z rodiny neujal, tak jsem to udělala já!
Pustila jsem se tedy do díla. Nejdřív se snažila kabelku šít na stroji a dařilo se mi to asi půl hodiny, tedy dokud jsem nezlomila jehlu. Nedoporučuju proto šít na stroji koženku! Samozřejmě jsem se nenechala odradit a rozhodla se pokračovat ručně. Po několika perných hodinách vytrvalé krejčovské práce jsem s propíchanými prsty, druhou (tentokrát ručně) zlomenou jehlou, dostála svému cíli a dokončila své veledílo!










A co vy? Šijete si taky doma?

Omlouvám se, že tady ještě není můj slibovaný outfit, ale nedomyslela jsem svoje vlasy, které si díky metodě "No Poo" nemůžu mýt 6 týdnů šamponem, ale pouze vodou nebo jedlou sodou a jablečným octem. Nevypadají sice úplně nejhůř, ale vůbec na to "mytí-nemytí" nejsem zvyklá, protože jsem si předtím myla vlasy každý den. Budu se ale muset překonat a vy zase překousnout to, že budu mít měsíc na fotkách jenom drdol nebo culík ;)

Jo a mimochodem, mám stránku už i na Facebooku, takže kdo by chtěl, najdete mě tady :)

24 comments:

  1. Ta taška vypadá skvěle. Já sice občas něco menšího ušiju, ale na kabelku z koženky bych si asi netroufla, protože si dokážu představit kolik je s tím práce :D

    ReplyDelete
  2. Páni, ty jsi ale šikovná, vůbec bych nepoznala, že je to po domáku šité ze saka! Perfektní. x)

    ReplyDelete
  3. To je vážně parádní :) Jsi šikovná!

    ReplyDelete
  4. Při přečtení názvu jsem si říkala, že to zas bude nějaká DIY hrůza, kterou se některé dívky chlubí, ale je opravdu krásná! Moc se ti povedla. Příště bych doporučovala koupit si jehlu přesně na tohle šití do stroje, pak by se zlomit neměla :)

    ReplyDelete
  5. Abys nelámala jehly, musíš mít pevnou. Alespoň na džínovinu, ta vydrží určitě víc;)
    My jsme včera s mamkou prošily asi 5 špendlíků a ohnuly 2 jehly, no patchwork.

    ReplyDelete
  6. Tak to docela čumím! Nádherná kabelka :) Já vůbec nešiju a koukám, že asi dělám velkou chybu :D

    ReplyDelete
  7. Jůůůů fakt super, jsi moc šikovná :)

    ReplyDelete
  8. Moc hezká. :) Jednou, až budu umět zacházet i s blbou látkou, zkusím i tohle... ano, jednou určitě. :D

    ReplyDelete
  9. To je úžasný! Chci si ušít néjakou kabelku, ale furt přemýšlím z čeho a jaký střih. Chci ji do rockového stylu, což by tahle byla skvělá, když bych ji pak ozdobila třeba pyramidami nebo tak. Jen se obávám, že to se svými schpnostmi nesvedu.. Ano, něco jsem si už šila, ale vždy jen z lehké látky podle přesného střihu. Ale nápad kabelka z koženky je skvělý. Asi to fakt udělám, snad mi mamka pomůže :D

    ReplyDelete
  10. Jsi vážně moc šikovná :)
    Docela by mě zajímalo, co je zač ta metoda "No Poo" ? Nechtěla bys o tom také napsat článek? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky! :) Více o No Poo najdeš tady http://www.rozhlas.cz/meteor/prispevky/_zprava/--1167004 , já jsem právě ve fázi testování a článek chci napsat až po těch celých 6 týdnech. Zatím mám za sebou necelé 2 týdny, takže příspěvek bude až za měsíc, ale jsem ráda, že je o to zájem :)

      Delete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. kabelka se povedla :) čas od času si také něco ušiji, vyrobím :)

    Nicol

    ReplyDelete
  13. ha ha ha tak to je super (y) to by mě nenapadlo :)

    ReplyDelete
  14. Já myslím, že by to šlo i na stroji... Jen to chce vhodnou jehlu. I když jsem jednou šila na stroji s obyčejnou 80 jehlou i kůži a šlo to... Ručně bych na tom nechala prsty!
    Kabelka vypadá dobře. Bude na ní nějaké zapínání nebo je to jen taková "taštička"?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ono to na stroji chvíli šlo, můžu za to zlomení já, protože jsem na to moc zatlačila, ale vrchní lem mám sešitý na stroji, tak to vypadá líp než ručně :) Jinak asi tam jenom přidělám takový magnet jako uzávěr, ale zip už asi nedám :D

      Delete
  15. Tak to je superní!:) Jsi šikovná, nenapadlo by mě to:)
    Caatherine

    ReplyDelete