Saturday 9 February 2013

Nejlepší sekáčové úlovky

Nedávno se mě ptal jeden spolužák, kde nakupuju, a když jsem mu odpověděla, že chodím hlavně "do sekáče", zarazil se a řekl: "Vy ale přece nejste chudí, ne?". Proto jsem se rozhodla ukázat, že zboží z druhé ruky už dávno není synonymem pro nenositelné/seprané/nemoderní/zničené hadry. Na ochutnávku jsem vybrala jenom pár mých nejoblíbenějších kousků, abych vás nezahltila hned ze začátku ;)
A jaké jsou vaše nejlepší sekáčové úlovky?
(Poznámka: Jakožto nenapravitelný denní spáč ožívám až v noci, takže už všechny předem připravuju na tyhle půlnoční příspěvky. Nezlobte se na mě za to, prosím!)

Kabelky (25 Kč/kus)

 Nákrčník (23 Kč)

Semišové oxfordky Atmosphere (68 Kč)

Jarní/podzimní parka H&M (21 Kč)

Zimní parka NEXT (129 Kč)

Filmové doporučení: La Cara Oculta

Nedá mi to a musím se podělit s aktuálně nejlepším filmem, který jsem za poslední 2 týdny viděla asi desetkrát, protože jsem ho nutně musela ukázat všem kamarádům a rodinným příslušníkům jednotlivě. Upozorňuju! Nedívejte se na ukázky, nečtěte si hodnocení a neptejte se nikoho, o čem to je! Jediná přípustná aktivita je přečíst si úvod na csfd.cz, ale pouze úvod! Tolik opatření píšu z důvodu, aby vám nebyla prozrazena zápletka hned ze začátku a vy si film užili jako já a zatím všichni, kterým jsem film pouštěla;)



45 comments:

  1. Páni, tak ty kabelky bych brala všechny! Kde ten sekáč najdu? :D

    ReplyDelete
  2. Úžasné úlovky! Jinak teda, myslela jsem si, že tenhle názor už pomalu mizí, ale evidentně ne no :)
    Můj nejlepší úlovek ze sekáče? Těžko říct, nakupuju tam fakt často a miluju všechno co si koupím :D
    Mimochodem, kde přesně nakupuješ? Tam bych se chtěla podívat, tolik krásných věcí.. :))

    ReplyDelete
  3. Tyjo tak to je nádhera, podělíš se s námi o to tajemství odkud věci jsou?:)
    Můj nejlepší úlovek je asi černý kožich za 50kč:)

    ReplyDelete
  4. Sekáče mám moc ráda. Bohužel platí, že čím větší město tím horší úlovky za větší cenu, takže v Brně se ne vždycky podaří sehnat něco skvělého za dobrou cenu. Ale občas se taky poštěstí.

    ReplyDelete
  5. Krásné věci :). Já pokaždé když přijdu do sekáče tak si vždycky řikám kam jsem to vlezla, vždycky mi přijde že tam mají hrozné hadry :(. Ještě jsem asi v Praze nenarazila na ten, co bude pro mě nejlepší. Jinak díky za tip na film, já jsem sice o něm už četla, ale už je to déle, tak si to nepamatuju.

    ReplyDelete
  6. pěkné kousky :) občas také zajdu do sekáče, ale musím mít na to náladu ;)

    Nicol

    ReplyDelete
  7. Teda to je super. Já vždycky strašně velice chci nakupovat v sekáčích, ale většinou si málokdy něco vyberu. x\ Nevím, čím to je.

    ReplyDelete
  8. No tak to krajkové psaníčko nemá chybu :)

    ReplyDelete
  9. Děkuju moc :) Je to tady tenhle http://secondhandabc.ic.cz/kontakt.html, ale chodím ještě i do jiných a na Votoči jsem našla příspěvek od slečny, která shrnula všechny jí vyzkoušené sekáče v Ostravě, tak tady jsou:
    1. centrum, naproti mekáče v druhém patře
    2. centrum, když jdeš od terranovy směrem k Myronu, unimoda v druhem patře
    3. centrum, OD Horník, londonsecond
    4. centrum, u Myrona
    5. centrum, u úřadu práce na ul. 30 dubna
    6. centrum, husův sad, v budově kde je z jedné strany policie
    7. centrum, u vchodu do rockshopu nad eurem
    8. centrum, most. miloše sýkory
    9. poruba, naproti základní školy u hrušky, Nezvalovo náměstí
    10. poruba, na ul. sokolovská v obch. komplexu v duhém patře
    11. poruba, na lenince u cukrárny
    12. zábřeh, zastávka karpatská, okolo jsou dvě budovy, v obou je sekáč
    13. zábřeh, v komplexu kotva, tři sekáče ale jen dva stojí zato, jsou v druhém patře
    14. hrabůvka, kousek od vítkovické střední, bílá budova, z boku vchod do sklepa
    15. hrabůvka, u zastávky hrabůvka kostel v komplexu budoucnost, druhé patro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na ulici sokolovská je sice fajn sekáč, dají se tam najít dobré kousky, ale většinou ta cena není až tak příznivá :D

      Delete
    2. Nahoře v komplexu kotva jak píšeš je jeden sekáč anglický, tam jsou super věci ale poměrně drahé, třeba šaty za 250, triko za 120, to už je docela srovnatelné s novými věcmi co se dají najít ve slevách. Ten druhý je norský, a vždycky se tam štítím jen na něco sáhnout a věci většinou hrozné:(

      Delete
    3. Já jsem právě ani v jednom z těchto dvou nebyla, tenhle seznam je od jedné slečny z Votočvohoz, a dala jsem ho tady proto, že je fajn to mít sepsané takhle pohromadě, ale osobně můžu doporučit jenom 1, 6, 9, 10. Naopak nedoporučuju 11, o ostatních nemůžu referovat, protože jsem v nich ještě nebyla ;)

      Delete
  10. Úžasný! taky miluju sekáče :) v pátek se na ně chystám ve velkým! :)


    Blueberry Pink


    V.

    ReplyDelete
  11. Teda, ty máš štěstí :) to já tady zřídkakdy vyhrabu něco tak super za takovou cenu :D a ta H&M parka je nejbožejší :)!!

    ReplyDelete
  12. uplně úžasně bezkonkurenční! taky občas natrefim na značkový věci v sekáči..posledně to byly šaty z H&M za necelý 200 ,ty byly ale teda z anglického sekáče, ale i tak přijatelná cena:) btw: ta parka značky next je nej:)!

    ReplyDelete
  13. Podle mě už to dneska málokdo bere tak, že v sekáči nakupují chudí... Právě naopak :) Když se někdo objeví se super kouskem a řekne, že to je ze sekáče, tak mi to připadá ještě lepší :)
    Já už jsem sekáčema tak postižená, že když jdu do normálního obchodu, tak si tam nikdy nic nevyberu, protože mi prostě přijde škoda vyhodit za obyč tričko dvě stovky a říkám si "v sekáči bych za to měla tohle a tohle..." Máš to taky tak, nebo jsem divná? :) Jinak dobrý úlovky, dobrej blog! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jojo, třeba pro mě má věc ze sekáče větší kouzlo než úplně nový kousek z obchodu, ale ne každý to tak bere. S tím nakupováním v normálních obchodech to mám úplně stejně. Všechno mi přijde předražené, takže tam nakupuju jenom drogerii/kosmetiku, spodní prádlo a ponožky/punčochy, protože tyhle věci chci mít fakt úplně nové a nikým nenošené/nepoužité. Potíž je ještě s botama, protože málokdy mají v sekáči moje číslo a není tam takový výběr jako v normálních obchodech. Takže se neboj, nejsi divná, já někdy čekám na slevy i v sekáči :D

      Delete
    2. Holky buďte v klidu, taky to tak mám, nejméně polovina mých věcí je ze sekáče a druhá ze slevy. No a přesně někdy čekám i na slevy v sekáči, protože se mi to zdá drahé. Nej úlovky mám z Hrabůvky a pak tady v Praze z Textile Housu, kde zlevnují postupně před novým zbožím.Jinak věřím, že blog bude fakt supr a užitečný. Taky jsem si rozjela svůj, kde mám na sobě většinu věcí z druhé ruky :) Kdyžtak kukněte Check my Blog - mayafoxwithlove.blogspot.cz !

      Delete
  14. Tak tá parka z H&M, ja som sa asi zamilovala! Ak ťa niekedy omrzí, chcem ju :-D Inak vážne super úlovky, u nás nemajú nikdy nič pekné za rozumnú cenu. Minule som pozerala parku Denim co u nás v secondhande a tá cena, ma úplne odradila (50€)... na to že to bol secondhand fakt hnus.

    ReplyDelete
  15. Ta hnědá kabelka a boty jsou vážně super! :)

    ReplyDelete
  16. Úlovky ze seku super, navíc tu modrou parku mám taky, taky ze sekáče za necelý dvě kila, ale za nějakejch 30kč je to fakt nářez!

    ReplyDelete
  17. Kabelka za 25???:-o óóó bože, proč do těch sekáčů nechodim? Začnu!
    http://of-monsters-and-earrings.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  18. konečně někdo z Ostravy, kdo mě dokope k tomu tam konečně zajít, když vidím ty věci:D
    Já jsem byla jen asi ve 3 a jen jednou jsem si našla svetr a košili, ale na to, že to byl sekáč, tak to stálo tak přes 100,- takže mě to zas tak moc nepotěšilo:D

    ReplyDelete
  19. Ty ceny jsou vážně neuvěřitelné! Závist! :)

    ReplyDelete
  20. Taky miluju sekáče a není to o tom, že by člověk musel bejt chudej, prostě mě baví to kouzlo objevů ;-) a hlavně to, že v tom pak nechodí půlka města. Úplně poslední úlovek mám takový sportovní kalhoty Esprit asi za stovku, nový by stály takovejch 800,- minimálně. A na zimu jsem si ulovila úúúúúžasnou barevnou šálu za pade, kterou nosím jak ke kabátu, tak se sportovní bundou, je fakt skvělá :-)) Takže přeji samé dobré úlovky! (a až budete mít děti, to je pak bomba, těch skvělejch hadříků pro prťata ;-)

    ReplyDelete
  21. Já chci taky sekáče, kde budou botky z Atmosphere za 68 Kč!:) jinak kdybych nenakupovala v sekáčích, tak chodím snad nahá. Zbožňuju je!:)) A tvému blogu fandím, určitě nepřestávej psát!

    ReplyDelete
  22. Jsem z maloměsta a je tu jen jeden dobrej sekáč, kolikrát mi i přijde drahej na to, že je to sekáč :D Takovýhle krásný ceny tam fakt nenajdu. Teď jsem tam teda našla krásnej svetr ze Zary s jelenem za 120 Kč, což mi přišlo celkem fajn :) Taky bych někdy ráda do sekáčů v Praze, Brně a tak, ale to se mi nevyplatí ta cesta, a když už jsem jednou za rok v Praze tak nebudu celej den litat po sekáčích :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. To znám! Nejsem sice z maloměsta, ale taky je tu u nás jeden fakt dobrý, ale přitom jsou ty ceny na sekáč dost vysoké.. Budu se muset poohlédnout po jiném. :/

      Delete
  23. Tak ta parka původně z H&M je božská! Kdyby ses jí chtěla někdy zbavit, hlásím se jako první zájemce :D

    ReplyDelete
  24. Zamilovala jsem si tvůj blog. Jen tak dál :)
    Jinak do sekáče taky chodím a dost často a ráda. Když máte štěstí, tak tam můžete objevit fakt bezva kousky. Nejvíc super na tom je, že je nikdo jiný nemá, :))

    ReplyDelete
  25. Teda ty máš štěstí! Taky mám plno věcí ze sekáče, ale na takové kabáty a kabelky mám děsnou smůlu :) A díky za tip na film, neměla jsem co dělat, tak jsem si ho stáhla a je fakt dobrý! Těším se na další články:))

    ReplyDelete
  26. No tak jestli ta hnědá stála 25 Kč tak to se mnou právě seklo!

    ReplyDelete
  27. to samé co slečna přede mnou - při pohledu na ceny těch kabelek jsem zrovna asi zemřela :D taky nakupuju v sekáčích a mám pár výtečných úlovků, ale na to, cos nakoupila ty, to chce fakt kumšt a chodit hodně často... pokud chceš tip na nový slibný sekáč, tak je v nákupním středisku Duha v Porubě - vystoupáš na schody směrem k Hrušce a jdeš doleva do takového komplexu... vozí věci z Anglie, tudíž to není úplně za 5 korun, ale nedávno jsem si tam koupila nejlepší šaty za 180 a kámoška tam nechala skoro 500, ale za tolik krásných věcí... :)

    ReplyDelete
  28. Úžasné kousky!! Bohužel v našem městě žádný "pěkný" sekáč nemáme, jinak bych ho vykoupila! :) A na film se kouknu určitě. Kde jsi ho stáhla??

    ReplyDelete
  29. Panejo, takovejch krásnějch věcí!

    ReplyDelete
  30. Fakt super oblečení :) a koukám, že jsi z Ostravy, mohla bych se zeptat, v jakém sekáči si to koupila? :D Jsem taky z Ostravy, ale žádný takový levný sekáč tady neznám :'D budu ti vděčná za odpověď, děkuji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koukni na začátek komentářů, psala jsem tam seznam dobrých sekáčů v Ostravě :)

      Delete
    2. Jj už jsem si toho všimla, díky :)

      Delete
  31. Divím se, že ještě nikdo neokomentoval ten film, protože já dala na tvé doporučení, před chvílí jsem dokoukala a teda musím říct, super!! Námět mě nadchnul, atmosféra geniální, hltala jsem každou minutu..díky za něj:)

    ReplyDelete
  32. Ahoj,můžu poprosit na nějaký odkaz kde můžu film stáhnout nebo online zkouknout? :) Děkuji,jinak tvůj blog je úžasný!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, díky :) S tím stáhnutím ti bohužel nepomůžu, protože se tady nesmí šířit odkazy na nelegální stránky, takže budeš muset pohledat sama, promiň.

      Delete
  33. Stále hledám sekáče, kde najdu použitelné lepší hadry... Film je skvělej, hodnocení jsem nečetla a uplně mě to dostalo! Díky za skvělé tipy :)

    ReplyDelete
  34. A kde se takové levné, ale pěkné věci nachází? U nás máme teda sekáče hrozný .. možná jsem jenom líná je prolízat, ale je to fakt hrozný..

    ReplyDelete
  35. Nevíte někdo o nějakých dobrých sekáčích v Praze?:O Strašně mě to tam táhne, ale když už na nějakej narazím, tak je většinou jeden z těch 'dražších'..tak kdyby jste o něčem věděly, napište! :)

    ReplyDelete