Thursday 20 June 2013

Ofinové dilema

Jak už je u mě zvykem, nemůžu dlouho zůstat u jednoho účesu nebo barvy vlasů, takže zase přemýšlím o změně a tou je v tomto případě ofina!
Nosila jsem ji snad od té doby, co mi vyrostly vlasy až do 12  let (dokonce jsem si ji několikrát sama "vylepšila" a mamka z toho vždycky šílela - např.ofina á la Kachorra :D), a pak jsem to asi co dva roky střídala - dlouhá ofina, rovná ofina, ofina na bok,... až mě to zase začalo štvát a poslední 4 roky už ofinu nemám, resp. je stejně dlouhá jako ostatní vlasy.
No, takže samozřejmě po červené/melírech/tmavě hnědé/světle hnědé/blond/ombré/zrz jsem zase musela přijít s něčím novým a protože se mi zrzavá barva pořád líbí (a doufám, že ještě dlouho bude), přišel na řadu střih.
Z hlediska údržby je ofina sice docela nepraktická (foukání, časté stříhání,..), ale zase vypadá moc dobře a v mém okolí ji moc lidí nemá.
Co se týče tvaru, upřednostňuju ofinu na bok, protože mám pocit, že mi sluší víc než ta rovná.

Fotku jsem si půjčila od Zuz z redpoppystories a mám od ní povolení ji tady zveřejnit :)
Ofinové fotky "z mého mládí" tady zveřejňovat nebudu, nechci vám způsobit újmu na zdraví :D

Tak co myslíte? Mám do toho jít?


Poznámka: Říkáte "ofina" nebo "afina"? U nás doma říkáme "afina", ale to je nejspíš nespisovně, tak mě zajímá jak to máte vy :D




(GFC končí, takže vy, kteří mě chce sledovat i nadále, můžete využít Bloglovin' nebo Facebook :))

22 comments:

  1. Na té fotce se Zuzčinou ofinkou jsi roztomilá :)) Asi bych do toho šla :)
    A jinak já říkám ofina na na afinu jsem docela alergická :D Ani nevím proč, ale vždycky když to slyším ježí se mi všechny chlupy :D

    ReplyDelete
  2. mně se na tobě líbí. má to šmrnc. :)

    ReplyDelete
  3. Dřív jsem říkávala jenom afina, teďka zase spíš ofina, zvláštní :D Ale vůbec mi to nedošlo, až teď když ses na to zeptala!
    Každopádně já jsem za, já ofiny miluju a několik let střídám rovnou přes celé čelo s tou na bok... a podle mě to prostě každému účesu dodává šmrnc. Přinejhorším to zase doroste!:)

    ReplyDelete
  4. s těmi vlasy to máš podobně, jak já ;D bývala jsem pořád blond, pak jsem se na střední přebarvila na světle hnědou, tmavě hnědou, černou, teď mám takovou červenou, ale ne tu zářící.. a vím,že za pár měsíců budu chtít zas něco jinýho :/:D
    jinak ofina je fajn, ale udělej si ji tak, at ji v případě nutnosti můžeš sepnout nahoru, občas mě štvala, když jsem ji neměla dlouhou :) jinak ti to sluší :)

    ReplyDelete
  5. my říkáme ofina a nikdy jsem výraz afina neslyšela :D a líbí se mi to, podle mě ti to bude slušet ;)

    ReplyDelete
  6. my říkáme ofina, vždy mě štvě když někdo říká ''Afina....'' nevim co to je :D...teda teď už jo, ale předtím sem to nevěděla...
    jinak ofinu jo :) sluší ti, já sem si jí ustřihla a zase jí nechávám dorůst, hrozně se mi mastí, nikdy mi nedrží, takže se na to můžu vykašlat :D

    ReplyDelete
  7. Ahoj, dlouho jsme se neviděly :)
    Možná si vzpomínáš, že jsem ofinu měla a myslím, že mi docela slušela, ale přestala mě bavit právě ta údržba :D a myslím si, že na léto není dobré s ofinou začít, protože na čele se dost potíš a tak.. :D ale určitě ti bude slušet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahooj! Joo, tobě slušela moc! Já to asi nechám na podzim, teď by to bylo fakt dost nepraktické, ale díky, žes napsala :) Jinak já jdu v září do Brna, budeš tam taky?

      Delete
    2. Promiň, dlouho jsem jen tak nesurfovala po netu, tak jsem tu nebyla. :) Jo, studuju v Brně. Gratuluju k přijetí, věřím, že tě to bude bavit a proto jsem moc ráda, že ses tam dostala :)

      Delete
  8. neee ofinu ne! Ne že by ti neslušela, ale je to peklo - většinou si ji z touhy po změně nechám ostříhat a pak se modlím, aby už dorostla, což je taky pěkně nepříjemný období. A na léto je příšerně nepříjemná, to není nic lepšího než stáhnout všechny vlasy dozadu, ofina se v létě lepí na zpocený čelo, mastí se a vypadá příšerně.
    Mně se teda navíc dost mastí vlasy, takže ofina za chvíli nevypadala moc dobře a musela jsem si kvůli ní častěji mýt vlasy.
    Počkej do podzimu a pokud tě touha stejně nepřejde, tak jdi do toho ;)

    ReplyDelete
  9. Podle mě Ti ta ofina sluší, ale radši bych to ještě zvážila. Fakt je to hodně starostí navíc. Poslední slečna v mém okolí si nechala v zimě ostříhat ofinu, ale prakticky vůbec ji nenosí rozpuštěnou, protože jí šíleně překáží. Zvlášť teď v létě Ti bude nejspíš víc na obtíž než na parádu...

    Jinak já říkám asi "afina" ale nijak zvlášť to neřeším, nejspíš jak mi to zrovna přijde na jazyk. Vůbec je to hrozně divné slovo! :D

    ReplyDelete
  10. Díky moc za všechny názory, nakonec to asi nechám na ten podzim, ať se pod ní teď v létě neuvařím ;) No a nebo to bude tak, že půjdu náhodou kolem kadeřnice a v euforii tam vlítnu i v tomhle horku :D

    ReplyDelete
  11. jo ta ti sluší, di do ní ;)) rozhodně ofina, afina nic není ;)

    ReplyDelete
  12. sluší ti ale pokud nemáš rovné vlasy (hřebíky) ta bych do ofiny nešla..je to šílený na údržbu, já mám kudrnaté vlasy a vždycky jsem toužila po patce nebo ofině..v návalu změny si jí vždycky ostříhám a pak si nadávám jak jsem blbá,že se mi to zase vlní a mastí :D a nosím jí staženou pinetkou...takže pokud ofinu tak jedině na podzim.

    a výraz afina jsem nikdy neslyšela a je to dost šilený slovo :D

    ReplyDelete
  13. Afina se používá úplně běžně :D. My jsme to doma používali celý život, než jsem přišla do Brna, kde se říká ofina. Je mi to fuk. Já jsem taky blázen, stříhám se sama, střídám ofinu rovnou a pak patku..podle toho jak se mi to chce stříhat, nebo jak se povede :D :D. A klidně do toho běž, roste to hrozně rychle, takže když se nepovede, za chvíli je po trápení :)

    ReplyDelete
  14. My říkáme jenom ofina. :) Mě se to moc líbí, ale jak říkáš je to nepraktický. Já jsem jí před pár lety měla,a le jen tak do ní asi ne půjdu, protože nemám každý den čas na to, abych jí upravovala.
    Facebook

    ReplyDelete
  15. jů, s gimpem jsi šikovná :) A ta ofina Ti sluší
    Nicca,
    http://www.fashionpicnicblog.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  16. Jé a pokud jsi z Ostravy, přidej se k nám na FB skupinu Ostravské blogerky :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.facebook.com/groups/584588908233738/

      Delete
    2. Děkuju, už jsem se přidala :)

      Delete