Saturday 3 August 2013

Novinky!

Tak se zase po milion letech ozývám! Omlouvám se, ale nějak to psaní během brigády nezvládám.
Příští pátek tam jdu ale naposledy, takže mi konečně začnou prázdniny a bude to snad zase lepší :)
Jak tak píšu tenhle článek, uvědomila jsem si, že je to hlavně o utrácení peněz, takže se omlouvám, že tady kazím "šetřicí morálku", ale tak znáte to, vlastnoručně vydělané peníze se utrácet můžou, ne? ;)

1) Za peníze z brigády si budu kupovat nový foťák!
Samozřejmě bych chtěla zrcadlovku, nejlépe Canon EOS 600 D, který má moje oblíbená Zoella, ale pro začátečníka jako já mi to přijde zbytečně velké, těžké a drahé, tzn. nejdříve se musím něco naučit na něčem trochu levnějším a pak až kupovat zrcadlovku.
Musím se přiznat, že jsem měla fakt hodně vtipnou představu o světě foťáků - myslela jsem si, že se to prostě dělí na digitální foťáky a zrcadlovky, takže to vypadalo asi takhle:
"Digitální foťák" = ten co mám doma a je úplně dementní"
"Zrcadlovka" = dokonalý foťák, který dělá perfektní fotky a má ho každá bloggerka, takže je prostě pro blog nutný"
Slova jako objektiv, clona, hledáček, apod. jsem pro jistotu neřešila vůbec ;)
Nakonec mi to naštěstí všechno vysvětlil taťka, který těmhle technickým věcem rozumí, takže jsem díky němu pochopila, že je pro mě zatím zrcadlovka zbytečná, a taky mi objasnil pro mě úplně neznámé slovo "kompakt" (btw, byl to opět taťka, kdo mě učil šít na šicím stroji :D).
Nakonec jsem to teda asi v rámci možností pochopila a teď už si jenom musím vybrat ten nejlépe se pro mě hodící.
Přemýšlím nad:
1) Nikon COOLPIX L820 - zatím můj největší favorit!



2) Panasonic LUMIX, ale nevím ještě přesně který, protože např. DMC-LZ30 vypadá dost dobře + je docela levný, ale nemá Full HD video.


Naopak DMC-TZ40 Full HD video má + je skladnější a lehčí + má lepší parametry + objektiv Leica, ale je mnohem dražší!


Tak co? Máte s některým z nich zkušenost? Stejně ale nakonec půjdu nejspíš do toho Nikonu :)

To není žádná novinka, co? Ale je to prostě IKEA a ta je švédská!
Navíc je fajn dostat dvě stovky jen tak, takže jsem si tam už koupila 2 vanilkové svíčky TINDRA (29 Kč), které jsou úplně nejlepší a provoní vanilkou celý pokoj :)


Ještě se chystám na tuhle moskytiéru BRYNE (129 Kč), což je sice taková ta typická princeznovská věc do pokojíku, ale tak... chápete, ne?

Vy, kterým přišla tahle kartička taky, určitě napište, co jste si koupili vy!

3) Nutně jsem potřebovala lahev a teď mám hned tři!
Už delší dobu jsem si brousila zuby na lahev EQUA, takže jsem si ji objednala a ouha!
Ještě než mi stihla dorazit jsem v IKEI narazila na tady tuhle za 29 Kč!
Nemohla jsem se udržet, takže jsem si koupila obě barvy, protože jsem byla přesvědčená, že je to ta nejužitečnější a nejpraktičtější věc na světě!



Ještě se chci vyjádřit k lahvi Equa, protože si myslím, že by to někoho z vás mohlo zajímat :)
Vybrala jsem si tuhle, protože se mi líbí spíš jednoduchý design a nemám moc ráda potisky a vzory.

Zaprvé - doporučuju si najít kamarádky/mamky/sestry/tetičky/atd. ať můžete udělat společnou objednávku tady, která vás vyjde mnohem levněji! Samostatná lahev totiž stojí 259 Kč + 99 Kč poštovné = 358 Kč!
Když ale uděláte hromadnou objednávku 5 kusů, vyjde vás jedna lahev na 209 Kč a poštovné je zdarma.
To je trochu rozdíl, co? Musím se ale přiznat, že já, přestože jsem založila na Votoči diskuzi, ať se ke mně někdo přidá, jsem byla dost nedočkavá a lahev jsem si nakonec objednala sama.
Ještě vás asi budou zajímat plusy a mínusy, takže:
+ je fakt moc pěkná
+ dobře se z ní pije (má tak akorát velké/malé pítko)
+ je mechanicky dost odolná (je z tvrdého plastu, který nejde při normálním používání promáčknout)
+ je hypoalergenní a neobsahuje BPA
+ je snadno recyklovatelná => ekologická (Equa = Eko + Aqua)
+ dá se mýt v myčce
+ měla by vydržet teplotu do 100°C
+ má životnost až 10 let
+ 10 % ze zisku prodeje putuje ekologickým organizacím

- potisk na lahvi se loupe => doporučuju koupit co nejjednodušší design, ať se nemá co loupat ;)
- četla jsem několik recenzí, které uváděly, že lahev nevydržela zmiňovaných 100°C a zkroutila se, nemůžu      to ale za sebe potvrdit, protože takovou zkušenost nemám, ale prý slečně nakonec lahev vyreklamovali
- četla jsem i stížnosti na to, že lahev netěsní, to ale nemůžu potvrdit, protože ta moje těsní
- dostupnost pouze na internetu
- cena

4) Těšte se na další článek o nákupech na eBay + moje úlovky z Votočovohoz!


A jak si užíváte prázdniny vy? Má taky někdo z vás brigádu? 
Těším se na vaše reakce, protože už mi to fakt docela chybí!



19 comments:

  1. Jéé! Zoella je moje oblíbená youtuberka. Vlastně miluju celou tu jejich celou britskou partu! :)

    O koupi moskytiéry uvažuju taky. Předěláváme teď můj pokoj a tak si začínám vymýšlet. Poprvé v životě si snad budu moct udělat všechno podle sebe :) Kdyby sis ji koupila, tak dej vědět, jestli to stojí za to kupovat nebo ne ;)

    A tu láhev od Equa mám taky. Jediná nevýhoda je to loupání. A pokud někdo psal, že netěsní, pravděpodobně mu neteče přímo z lahve, ale zpod té gumy, která je pod víčkem. Když se pod to dostane voda, tak se pak může vylít, jakmile se ta lahev nějak blbě nakloní. Taky jsem s tím měla problém, ale zvykla jsem si to prostě pod tou gumou utírat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přesně, taky všechny ty Brity žeru!:D Moskytiéru už mám koupenou, ale chci si nejdřív nabarvit nábytek v pokoji na bílo a až potom ji pověsit, tak ještě nemůžu referovat, jaká je. Jinak s tou Equa lahví máš pravdu, že se dostane někdy voda pod tu gumu, ale to vždycky pod tím utírám, takže s tím problém nemám. Jinak díky za reakci, kdyžtak napiš, až budeš mít ten pokoj hotový :)

      Delete
  2. Tak ti přeju dobrou ruku při výběru, ať jsi spokojená :)
    Na článek o nákupech se těším! :)
    A brigády mám hned dvě, teda od pondělí, do teď jsem měla jen jednu :) Až do konce srpna budu v práci, v práci a zase v práci :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dvě brigády? Tyjo, jaké? Já jsem teď měla taky dvě, ale ta druhá byla taková pseudo, protože trvala jenom 1 den a budu ji mít ještě v září taky na jeden den. Kde to sháníš? :D

      Delete
  3. Musíš si říct, že když si nekoupíš dobrou, tak se to nenaučíš. Já mám zrcadlovku rok, rok jsem fotil automatem a teď jsem se dal do učení a zjistil jsem, že nic neumí :) Mám Nikona

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nojo, ale já už mám ten Nikon nakonec :D Zrcadlovka je pro mě fakt moc drahá a složitá + ten Nikon, který teď mám je fakt skvělý, takže nepřemýšlím nad ničím jiným a kochám se fotkama z něho :D Nojo, třeba mě něčím naštve a vzpomenu si na tebe, ale zatím nelituju, protože fotí krásně (hlavně makro) + full HD video je fakt full HD! :) Co ty si o něm myslíš? Je to Nikon Coolpix L820.

      Delete
  4. No mne stačí obyčajná fľaška z džúsu :D :D

    ReplyDelete
  5. asi máme stejněho taťku, taky tamty slova neznám :D Mám panasonic Lumix LX5, dva roky starý.. je podobný jako etn na foce, malinký a fotí i natáčí krásně, stál tehdy 11000, doporučuju Lumix :)

    ReplyDelete
  6. taky vybírám foťák, a moje logika je, že si rovnou koupím lepší, než abych si koupila horší (což už se vlastně stalo, loni jsem si koupila malý kompakt a fotit se s tim nedá)takže te´d plánuju nikon d5100
    Moskitiéra je super věc a nákupům na votoči zdar :D

    ReplyDelete
  7. Závidím ti brigádu, taky bych potřebovala, protože taky plánuju šetřit na foťák. .D Rozhodně bych chtěla zrcadlovku Canon, mám doma Nikon a většinou na něj jenom nadávám. Stejně tak kamarádka, koupila si Nikon a 2x ho nesla zpět na reklamaci. Takže nevím, ale po tomhle jsem si řekla, že Nikon už ne. .D
    Jinak taťka je teda frajer. .D

    ReplyDelete
    Replies
    1. No já už ten Nikon mám a je zatím skvělý! Snad budu mít větší štěstí, než kamarádka.. Vy máte doma zrcadlovku? Jinak taťkovi to vzkážu :D

      Delete
  8. Když jsem začínala fotit, bylo to poměrně dávno→byla jsem malá. A strašně jsem si přála zrcadlovku, protože mě prostě bavilo fotit, ale už to chtělo lepší kvalitu. Tenkrát jsem dostala Nikon D500(se kterým fotím dodnes mimochodem), první dva měsíce to pro mě bylo prostě nepochopitelné, všechny clony, časy uzávěrky a podobně, ale postupně se to člověk sám naučí, když chce. Takže se rozhodně neboj a jdi do toho. Vím, že tam je mezi zrcadlovkou a kompaktem velký cenový rozdíl, ale podle mě je zbytečné začínat s kompaktem, pokud máš opravdu zájem o zrcadlovku:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jé, Gábi, ty mi píšeš na blog! :D Já tě znám od vidění a v životě by mě nenapadlo, že na tebe tady někdy narazím :D Díky za názor, tvoje fotky jsou už ale vyšší liga ;) Fotilas někdy s kompaktem? Já jsem si nakonec koupila Nikon Coolpix L820, co si o něm myslíš?

      Delete
  9. chtěla jsem ti poděkovat za tvoje tipy a nápady, protože jsi mě inspirovala :) minulý týden jsem si koupila ty nebesa, protože to byl můj dětský sen a už se těším až si je "nainstaluju", bohužel mám palandu s bráchou, tak to bude asi muset počkat do vlastního bytečku, ale věřím, že si jich jednou užiju... taky bych ti chtěla poděkovat, že jsi mi dodala sílu a odvahu na založení účtu na votoči, skrz tu stránku jsem získala supr šatečky, které jsem v obchodě nemohla nikde sehnat a navíc jsem začala sama prodávat :)... přeji hezký zbytek prázdnin :)

    ReplyDelete
  10. Jé, děkuju moc, to jsi mě moc potěšila! :) Já jsem si taky tu moskytiéru ještě nepověsila nad postel, protože to chci udělat, až budu mít hotový celý pokojík :) A s tím Votočem jsi udělala nejlíp!

    ReplyDelete
  11. Jéé! Tu láhev z IKEI jsem měla žlutou když jsem byla malá! A všichni se mi z ní smáli...:D

    ReplyDelete
  12. O novým foťáku přemýšlím už dlouho, tvůj výběr se mi líbí. Momentálně mám Olympus, ale přemýšlím o jiné značce. Ty první dva se mi líbí. Do těch pěti tisíc je pro mě strop, taková rozumná částka, abych při cestování nešílela, že se něco stane. :D

    Využila jsem právě té akce na lahve s kamarádama, jako jediné se mi povedlo ji hned za pár dnů dnů rozbít (ne, není nerozbitná, má docela křehký dno).

    ReplyDelete