Sunday 1 December 2013

Nie, radšej knihu!

I když jsem se rozhodla přispívat častěji a nedělat velké pauzy mezi články, nevychází to vždycky podle mých představ. Můj fotograf je už dva týdny nemocný a nikoho jiného jako náhradu nemám, takže se nedá nic dělat a musím počkat, až bude zdravý ;) Rozhodla jsem se proto přidat článek "ze života" aneb jak poslední dny žiju. Kromě toho, že je Brno prostě nejlepší a studuju ten nejlepší obor, mám taky ty nejlepší spolubydlící, jaké si můžete představit! Chodíme společně nakupovat, vaříme, jíme, pořádáme filmové večery, děláme si "babinec" i když Vlastík není holka ;) a prostě si užíváme brněnského vysokoškolského života jak se patří :)
Co se týče novinek, tak se už skoro dva měsíce učím háčkovat a plést, dokonce si beru vlnu a jehlice/háček do školy a pletu/háčkuju i tam. Ne vždy to ale vyučující toleruje, to pak ale aspoň poznáte rozdíl, jestli vás učí seveřan nebo Čech, protože seveřan vás na rozdíl od Čecha pochválí a zajímá se, co to vlastně vytváříte ;)
Další novinkou je nabídka práce au-pair ve Finsku, kam bych měla možnost jet od ledna 2014. Vybrala si mě jedna milá finská rodinka a nemít tady žádné závazky, tak asi jedu hned. Bohužel není všechno tak jednoduché, jak to vypadá a já tady závazky mám, takže jako au-pair pojedu někam nejdříve v září. Na celou tuhle au-pair věc mě navedla Kristina z blogů Děvče u plotny Morning Affair, která je teď jako au-pair ve Švédsku a píše o tom i na blogu Votočvohoz. Kristina totiž taky studuje Skandinávská studia na MU v Brně, takže jsme skoro-spolužačky, jenom já jsem v prváku a Kristina ve třeťáku. Narazily jsme na sebe díky našim blogům a postupem času jsme zjistily, že jsme ve stejné Facebookové skupině pro studenty Skandinávských studií - tam jsem taky právě narazila na Kristininu zprávu o nabídce au-pair práce a celá tahle akce díky tomu začala.
Jako poslední chci zmínit to, že se chystám na další převlek a to tentokrát za elfku Tauriel z dalšího dílu Hobita! Se spolubydlícím Vlastíkem se totiž chystáme na premiéru v převlecích, takže se můžete těšit na můj další kostým!
Ufff, to je tedy všechno, přikládám ještě fotky toho, jak to vypadá, když se mám učit ;)

Minus och stora världen (Minus a velký svět)





Fyra hönor och en tupp (Čtyři slepice a kohout)








6 comments:

  1. Máš strašně pěkné plakáty! :D :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky, vzkážu to ségře :D Ty máš doma taky takové, že? :D

      Delete
  2. Sice nerozumím, ale ty knížky vypadají pěkně. Těm učitelům se ale zas tak nedivím :-) Jana

    ReplyDelete
  3. Skvělý outift! :)

    http://ordinary-silly-things.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Brno je nejlepší, sama tu studuji (též fildu) a nemůžu si to vynachválit. Pěkné pohádky :D

    ReplyDelete