Monday 29 December 2014

Budu au-pair ve Švédsku!

Teď by se asi hodil nějaký článek o tom, co jsem dostala na Vánoce nebo tak, že? Ale když já moc na tyhle články nejsem ;) Místo toho vám tady napíšu největší novinku, která by vás mohla zajímat a nadchne především ty, kteří chtěli více článků o Švédsku!

Už loni mě napadlo, že bych mohla odjet někam na sever jako au-pair, ale byla jsem teprv v prváku, ne úplně odhodlaná a bytem vázaná v Brně, takže jsem od toho nějak upustila a celá tahle myšlenka se mi vrátila až teď v říjnu, kdy jsem si tak jednou ležela v Brně v posteli a ve vteřině jsem byla rozhodnutá, že od ledna musím odjet zpátky do Švédska.
Založila jsem si profil na Aupair World a překvapivě bylo docela snadné si nějakou rodinu najít - mezi všemi super rodinami, které jsem buď oslovila sama nebo oslovily ony mě, jsem našla jednu, která je PERFEKTNÍ! Žijí ve Stockholmu na ostrově Lidingö, mají tři děti a psa a jsou prostě nejmilejší! Budu se starat hlavně o ročního Danteho, protože Malva (8) a Leon (10) už jsou větší a dokážou se o sebe postarat sami, takže budu spíš jenom něco jako jejich starší ségra.
Skandinávská studia budu studovat pořád - naštěstí jsou u nás ve škole tak otevření, že se to dá skloubit dohromady a nemusím studium přerušovat.

Takhle napsané a zařízené to vypadá docela jednoduše, ale když jsem o nápadu s au-pair řekla rodičům poprvé, uzemnili mě s tím, že se neumím postarat ani sama o sebe, natož o roční dítě + mám v Brně zajištěný byt do konce srpna a je tedy nutné do té doby platit nájem. Mě ale jen tak někdo neodradí a když mi někdo nevěří, tak mu prostě musím natruc ukázat, že se mýlí, což v tomto případě vedlo k tomu, že jsem se zařekla, že mě nějaká ta plína nerozhodí, začala jsem studovat příručky o dětském vývoji a hledat si za sebe v Brně náhradu - a vyšlo to! 16. ledna odlítám do Stockholmu na 8 měsíců! Sice z toho není můj stávající spolubydlící příliš nadšený, protože jsem mu za sebe do našeho brněnského pokoje našla jako náhradu jednoho Ekvádorce, ale co - třeba vytvořím přátelský vztah mezi jižní Amerikou a Českem ;)

Tak tohle je novinka, kterou jsem vám chtěla sdělit a ještě přidávám jednu fotku z Vánoc, kdy u nás byl můj brněnský kamarád Marcos, se kterým se kámošíme už od května a je to Portugalec a taky první cizokrajný člověk, kterého jsme kdy doma na Štědrý den měli. Na to si u nás doma ale už pomalu začínají zvykat, protože 99% mých kámošů jsou cizinci a mamka se už vždycky jenom ptá, jestli má vařit košér nebo halal nebo je to jedno :D

A jak si užíváte svátky vy? A jak budete trávit Silvestra?

7 comments:

  1. Silvestra prožiji s přítelem na Slovensku v Prešově .... Tahle slovenská kultura, pohostinnost se v česku jen tak nevidí :)

    ReplyDelete
  2. Teda, tak to je skvělé. :) Je vidět, že to fakt moc chceš, když ti to takhle krásně vyšlo. Doufám, že budeš moc a moc psát, až tam budeš. ;)

    ReplyDelete
  3. Je super následovat své sny....taky se snažím jít si za svým. Tak snad bude ta rodina tak perfektní i ve skutečnosti :)

    ReplyDelete
  4. juchuuu, to Ti moc přeji, ať je to tam ještě lepší , než si představuješ. Obdivuji tě a doufám, že nás budeš informovat !

    ReplyDelete
  5. Teda, to je velká pecka! Užij si to, Káji a budeme se těšit snad na spoustu článků :)

    ReplyDelete
  6. Jsi skvela,Kajicku!Moc si uzijeme rok 2015,bude to bozi!Moc Ti to preju,i kdyz slzy asi nepotlacim...Dekuji Ti za Silvestr,Ty,ja,zivotaplne Brno:)Moje draha Karolinko Holibkova:)**

    ReplyDelete
  7. Tak gratulujem moc a drzim palce nech ta praca bavi a nech to cele zvladnes s usmevom na perach :) bude to urcite super skusenost!

    Pozyvam na GA o kozmeticky balicek, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2015/05/giveaway.html

    ReplyDelete