Monday 8 December 2014

Proč nepíšu?

Očividně jste asi všichni zaznamenali, že, co se pravidelnosti týče, udržuju mezi články velkorysé rozestupy ;)
Rozhodla jsem se tedy přiblížit, proč a jak to se mnou ve skutečnosti je.

Já prostě nejsem moc zodpovědný a spořádaný člověk.
Jsem totiž (pozor, bude to nejdřív znít jako oxymoron) určitým druhem perfekcionisty, kdy buď dělám něco tak, abych byla 100% spokojená nebo to nedělám vůbec, což v tomto případě je spíš to "vůbec", protože mě štvou moje fotky, design a mám pocit, že dokud nebudu mít zrcadlovku a někoho, kdo by mě mohl pravidelně fotit, tak nemůžu pořádně přispívat.

Dalším velkým důvodem je to, že nejsem typ, který pořád něco fotí - například, když zažívám něco nového nebo zajímavého, chci si to plně užít a soustředit se jenom na danou aktivitu, ne se zdržovat focením. Takže to pak dopadá tak, že mám sice milion zážitků, ale žádné fotky, a to se pak článek píše hůř, protože většina lidí čte raději články s fotkama než jenom čistý text.

Někdy mám pocit, že v téhle době, kdy je samozřejmostí mít minimálně mobil s foťákem, si všichni všechno fotíme a natáčíme, abychom to mohli sdílet na Facebooku/Instagramu/blogu nebo jakékoli sociální síti, ale ve skutečnosti si tu situaci sami neužíváme a jenom ji zaznamenáváme, abychom mohli dát ostatním vědět, jak strašně zajímavý a šťastný život máme.
Já taky samozřejmě fotím i sdílím a vůbec tady nejsem od toho, abych někoho za něco odsuzovala, protože, jakožto lidé, se potřebujeme sdílet a je to pro nás přirozené, jenom mi jde o to, že se prostě nikdo nevyfotí v oblečení "na lítačku" (staré oblečení, které jsme v dětství nosili ven, abychom mohli chodit do bahna, lézt po stromech, padat do trávy a celkově se úplně zaprasit a nedostat za to vynadáno - většinou to byly úplně ojeté tepláky, tričko, mikina a botasky, které jste často zdědili po starším sourozenci nebo to už prostě bylo někým jednou přežvýkáno).
Taková fotka, že jdete běhat, se může dát na Instagram jenom v případě, že máte pěkné sportovní oblečení - nejlíp značkové.
Já, když jsem chtěla jít nedávno běhat, jsem zjistila, že mám doma na běhání asi jenom taková ta "reklamní velká klučičí trička", tepláky asi z roku 2003 (které mám krátké jako Havel, ale jsou pořád v pohodě na "takové to domácí žvýkání" :D), staré mikiny po někom z rodiny a jediné použitelné boty, které jsem našla, nosí moje mamka, když jde na hřiby => takže sexy outfit ;)
Člověk zkrátka sdílí jenom něco, co je buď pěkné, vtipné, zajímavé nebo neobvyklé. Neúspěchy a selhání se na internetu nevystavují - nebo aspoň ne ty vlastní.
Nakonec jsem tuhle "nechci fotit, chci si to užít" situaci vymyslela tak, že si jednou vydělám milion peněz a budu si platit fotografa, který se mnou bude 24/7 a bude zaznamenávat všechno, co dělám a já si všechno hezky užiju a budu mít i fotky ;)

Důvodem číslo 3 je samozřejmě taky moje lenost - nebudu to popírat a dělat, že mi do toho vždycky něco vleze nebo že jsem tak časově vytížená, že to nestíhám - ne, prostě se mi někdy psát nechce a nemám energii ani náladu, takže prostě nepíšu. Vím, že to asi není moc atraktivní, ale nebudu tady lhát a obhajovat se, protože bych nebyla upřímná a navíc zastávám názor, že co se týče blogu, čas se najde vždycky.

Důvod číslo 4 je taky to, že jsem přes týden v Brně a už nechodím do toho super nejlepšího sekáče, do kterého jsem chodila v Ostravě, což znamená, že nemám tak super sekáčové úlovky, kvůli kterým jsem tady sklízela největší úspěch.
Brno je na sekáče popravdě úplně na nic - jenom samé Genesis s věcma jak na charitu, pak Charlie, kde všechno stojí milion, a pak pár sekáčů, které jsou docela v pohodě, co se týče výběru, ale ty ceny! Nikde tady neseženu kousek za 13 Kč jako v Ostravě a to je hrozně velká změna, po tom, na co jsem byla zvyklá. Proto teď z 90% nakupuju jenom na Votoči a pozoruju, že ty částky, které teď utratím za oblečení, jsou mnohonásobně vyšší, než byly v době, kdy jsem chodila do sekáče k nám do Ostravy.
Z tohoto důvodu jsem taky měla na podzim několik brigád a jednu konkrétně v Tigerovi, což je dánský obchod s takovýma různýma blbůstkama a popravdě řečeno jsem ten obchod milovala do té doby, než jsem tam nezačala pracovat, nezažila extrémně neprofesionální přístup a pak přesně po 14 dnech nedostala výpověď (pozor, neúspěch sdílen!), ale o tom zas příště!

Vím, že jako blogerka jsem úplně na nic, ale já pořád věřím, že to jednou vyjde a budu psát pravidelně a najdu ve svém životě řád a někoho, kdo mě bude pravidelně fotit - jo, s tím řádem je to naivní představa, ale já v ni pořád doufám.

Tenhle článek mimochodem věnuju Verči, kterou jsem potkala minulý týden v Two Faces (jo, já vím že Metro je lepší) a která je mojí první "fanynkou", která se mě nebála oslovit na veřejnosti a sama od sebe mě objala! :)
Dělejte to klidně prosím! Udělalo mi to největší radost a nakoplo napsat nový článek a rozepsat další dva!

Na závěr přikládám fotku svého adventního kalendáře a nejsem sama! S Anie Songe nám podle něj vyšly Vánoce na stejný den, a to 3. prosince :D

A jak se máte vy? 
Chcete se k tomu nějak vyjádřit? Řekněte mi to!

18 comments:

  1. nechceš napsat nějakej článek o švédsku eště??:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, já se tam zrovna chystám jako au-pair, tak snad všechno vyjde a budu psát přímo od tama, protože nejlíp se o Švédsku píše, když tam člověk je ;)

      Delete
  2. Ježiš, tak to s tím Tigerem mě to mrzí, já tady ve Švédsku do něj chodím moc rád.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jojo, Tiger je super a mám ho pořád ráda, jenom u nás v Česku to vedení absolutně nefunguje tak, jak má - tím myslím pracovní podmínky a způsob jednání se zaměstnanci. Jinak je Tiger super a k zákazníkům jsou milí, takže chodit tam nakupovat je pořád fajn, jenom ne tam pracovat ;)

      Delete
  3. Hele s těma sekáčema v Brně naprosto do puntíku souhlasím, jsou totálně na prd :/ Jinak mě mrzí, že skoro nepíšeš, mělas to tady pěkně rozběhnuté. Nicméně, když jsi v Brně, byla bych ráda, kdyby nám někdy vyšlo to setkání a rovnou se můžeme i navzájem pofotit na blog, co ty na to? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, prosím! Kdy míváš čas? Nechápu, že jsme na sebe za ten rok a něco ještě někde nenarazily, asi na sebe nemáme štěstí :(

      Delete
  4. Moc fajn článek, líbí se mi tvá upřímnost a v mnohém souhlasím.Nicméně i tak budu čekat na nové články :) jsi jedná z mála českých blogerek, kterých si cením pro originalitu a nezávislost. Měj se moc krásně! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc, tohle mě strašně těší :)

      Delete
  5. Upřímně děkuju za tvůj článek, i když je po strašně dlouhé době, zlepšila si mi náladu v mém zápočtovém období, kdy škola mě leze šíleně na nervy a o učení se mi brzo bude zdát. S tou brigádou mě to mrzí, ale i negativní zkušenosti z nás dělají ty lidi kteří jsme :-) Moc ti fandím a líbí se mi jak upřímně a energicky píšeš, protože si na nic nehraješ a je to prostě ono, to co mě fakt baví :) Jen tak dál... tvoje věrná čtenářka Teu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, jsem moc ráda, že jsem ti zlepšila náladu, já mám teď za školy taky stres.. Ale věřím, že to obě zvládneme a brzo bude zase klídek, musíme jenom vydržet ;) Nejsi náhodou někde z okolí Brna mimochodem?

      Delete
    2. Jsem z Jedovnic, to je asi 30km od Brna :-) jojo určitě to zvladneme, musíme ;-)

      Delete
  6. Já chci vědět, ten super sekáč z ostravy:-)
    Jestli ho teda znám nebo nee,heheeee
    a piš! piš i bez fotek:-) a piš kdy chceš, my tě pořád budem číst a o to víc se budem těšit:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaa, ty mě čteš!!<3 Ten nejlepší sekáč je v Porubě naproti ZŠ Dětská, tady je mapka: http://secondhandabc.ic.cz/kontakt.html, znáš ho?

      Delete
    2. No tak ten neznám vůbec!:-o Porubu mám trošku z ruky, ale udělám si někdy výlet:-)
      Díky za tip!

      Delete
  7. Ahoj, ja porad tak nejak doufam, ze se zase rozepises, tak Te nechavam v RSS feedu :) Nekdy staci k clanku i fotky z netu - treba s nejakym zajimavym textem (http://27.media.tumblr.com/tumblr_m2v5fpAGgT1rqbf1yo1_500.jpg). Mej se krasne a snad to jednou prijde a bude clanku a clanku :) V.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, že to se mnou nevzdáváš :) Jojo, v nouzových případech se obrázky z netu hodí (třeba tyhle meme a různé vtípky), ale outfitový článek nebo nové úlovky musím stejně nafotit sama, takže stejně pořád potřebuju dobrý foťák, ale máš pravdu, že můžu mezitím psát jiné než outfitové články a k nim přidat něco z netu, aby to nebyl jenom text. Taky se měj krásně a díky za tvůj komentář :)

      Delete
  8. ha háááá , mluvíš mi z duše ! ale úplně.. jediné s čím nesouhlasím jsou sekáče, já se kvůli nim do Brna za kamarádkou vždycky těšila a ulovila jsem tam super kousky :) ale taky se těším do ostravy na ty svoje oblíbené :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A kam přesně v Brně chodíš do sekáčů? Třeba jsem ještě nenarazila na ty tvoje dobré ;) Já jsem totiž hrozně zhýčkaná těma Ostravskýma, kde si koupím celý outfit včetně bot i kabátu do 100 Kč a pak už mi přijde všechno ostatní drahé :D

      Delete